Ve společnosti Dallmayr jsme přesvědčeni o tom, že káva není pouze nápoj. Je to zážitek, fenomén, koníček, životabudič, součást životního stylu. Proto byste i vy měli myslet na to, že kávou můžete udělat jak skvělý dojem, tak naopak i nemilé faux pas.
Když běžné servírování nestačí
Návrat zákazníků do gastronomických provozů je jedinečnou příležitostí, jak zaujmout atmosférou, příjemnou obsluhou či senzační kávou. Zkuste se zaměřit na drobné detaily, kterých si lidé všímají v dnešní době víc, než si možná někteří restauratéři myslí. Pravdou totiž zůstává, že dnes už nestačí servírovat kávu pouze v dobré kvalitě. Udělejte z hostů podporovatele a fanoušky.
Aby se hosté vraceli
Hosté se nepřekvapivě rádi vracejí tam, kde jim káva nejlépe chutná. Při přípravě pochopitelně záleží na stroji, jeho správném nastavení a obsluze. Je rozdíl mezi plně automatickým kávovarem nebo kávovým obřadem s french pressem. Naštěstí jsme však tady my, abychom vašemu podniku poradili s výběrem a školením personálu. Výsledkem bude spokojený host. Čím více budete kávě rozumět, tím více nadchnete své hosty z řad milovníků kofeinu. S radostí pro váš podnik na přání připravíme kompletní balíček s kvalitním nádobím Dallmayr, atraktivními doplňky a další reklamní předměty. Vaše slabost pro kvalitní kávu a styl bude nepřehlédnutelná.
Káva je umění
Využijte našich dlouholetých zkušeností a know-how v tom, jak kávu správně prezentovat. Naše promyšlená koncepce pomáhá cíleně zvyšovat obrat pomocí prodeje kávy. Zaměřujeme se nejen na přípravu, ale také na reklamu, podpůrné akce a pomoc s vytvořením pěkného prostředí. Prozradíme vám, jak kvalitní produkty Dallmayr nejlépe prezentovat. Výsledkem budou vyšší prodeje a vkusný celek, do kterého se zákazníci snadno zamilují.
ESPRESSO
Espresso je lahodný, malý a výrazný nápoj původem z Itálie. Zdobí ho jemná créma neboli pěna. Pro přípravu dokonalého espressa zasahuje mnoho faktorů. Především gramáž (7 g), tlak (8 – 10 barů) a teplota (88 – 95 °C). Velký podíl na výsledné chuti espressa má i hrubost mletí.
ESPRESSO LUNGO
Espresso Lungo je slabší a delší espresso. Připravuje se ze stejného množství kávy jako espresso, ale s použitím většího množství vody. I u tohoto druhu nápoje by se káva měla extrahovat 25 – 30 sekund.
CAPPUCCINO
Příprava správně připraveného cappuccina by se měla skládat z jedné třetiny espressa, jedné třetiny mléka a jedné třetiny vyšlehané mléčné pěny. Velkou roli hraje kvalita espressa a práce s mlékem.
FLAT WHITE
Flat White vychází vstříc všem, kteří mají rádi cappuccino, ale na druhou stranu si myslí, že je tam příliš mnoho mléka a málo kávy. Není tak mléčný jako Caffee Latté nebo Cappuccino a ani tak silný jako Espresso. Pro docílení dokonalého flat white je nutné dodržet správnou gramáž kávy (14 g) a množství mléka (90 ml).
LATTE MACCHIATO
Káva Latte Macchiato patří mezi oblíbené snídaňové kávy, nejen díky své mléčné chuti, ale také díky svému estetickému zážitku. Tato lahodná káva se připravuje z dobře našlehaného mléka a espressa. Mléko zahřejeme na přibližně 60 °C, poté mléko přelijeme do vysoké silnostěnné latte sklenice. Chvilku necháme odstát a pomalu po dlouhé lžičce necháme stéct espresso. Tímto způsobem nám vzniká latte macchiato, kde ve spodní části je horké mléko, uprostřed espresso a nahoře mléčná pěna.
ICE COFFEE
Ledová káva Vás nejen osvěží při letních dnech, ale zároveň probudí. Stejně jako je tomu u horké kávy, i chuť ledové kávy závisí především na kvalitě zvolených zrn a pečlivosti při přípravě kávy. Při přípravě ledové kávy musíme brát ohled i na kvalitu ledu. Kvalita vstupní vody ovlivňuje chuť kávy, proto doporučujeme přefiltrovanou či balenou vodu.